Een echte AliCè!

Straatkunst tref je overal aan in Rome. En ja, Rome is een vrome stad, dus is de straatkunst vaak ook religieus. Zo kan je de heilige Sebastiaan tegenkomen, als martelaar gestorven, maar niet door de pijlen waarmee hij gewoonlijk afgebeeld wordt.

Bijna alle straatkunstenaars werken anoniem. Maar Alice Pasquini is daar een uitzondering op. Zij signeert haar werkt met haar artiestennaam AliCè. Ze werkt veelal met kleuren in een stijl waarin stevige lijnen met zachte voorstellingsuitingen gecombineerd worden. Mensen staan centraal in haar werk, in het bijzonder hun relaties en verliefdheden.

Alice Pasquini heeft haar street art in vele metropolen beoefend. Berlijn, Kopenhagen, Londen, Manchester, Marrakesj, Milaan, Napels, Oslo, Sidney, Venetië en vanzelfsprekend de wereldstad Amsterdam. Ook in Rome, waar ze is geboren, moet haar werk aanwezig zijn.

Je komt de street art van AliCè echt overal tegen, maar dan op internet. Foto’s en filmpjes van al die steden met aansprekelijk straatkunst. Op haar eigen website is dan ook haar Romeinse werk te bewonderen. Een AliCè met uitzicht op de Sint Pieter… Maar in het echt?

Het is natuurlijk maar de vraag of street art een lange houdbaarheidsduur heeft. Graffiti wordt weggespoten, aanplakbiljetten erover heen geplakt. Op de Aventijn kon ik zo snel geen AliCè vinden. Maar onverwachts, in een klein straatje ergens in de buurt van de Sant’ Agata dei Goti, op een elektriciteitskastje van het Italiaanse energiebedrijf Enel keek mij een afbeelding schalks aan. Een kleine werkje, niet echt een topper, maar wel een echte AliCè. En ondanks de snelle lijnen valt op hoeveel detail in de voorstelling verwerkt zit. De ogen, de wimpers, de doorschijnende bril. De zwarte haren vol met verschillende kleuren.

Wie weet, vind ik er in Rome nog een…

Dit bericht werd geplaatst in Archibald LHM van Wieringen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie