De broeders en zusters van zuster Isabelle

Bezoek aan de gemeenschap familie “Het Werk”: met een aantal studenten en een docent zijn we naar de gemeenschap van Zr. Isabelle gegaan hier in Rome. Aangekomen bij het grote huis (‘kasteel’ in de ogen van een arme Nederlander), worden we zeer welkom geheten door een broeder van Zr. Isabelle.

Ook Pater Friedirch Bechina groet ons van harte en nodigt ons binnen te komen. We worden door het huis naar de bibliotheek begeleid, waar een zuster en nog een aantal priesterstudenten ons begroeten. Er staat drinken voor ons klaar en popcorn en meer lekkernijen. Er wordt goed voor ons gezorgd.

We praten over de gemeenschap, wat ze voor staan en wat hun spiritualiteit is. Ze vertellen dat het belangrijkste is dat ze de diepe contemplatie samenvoegen met het werk dat op dat moment van hen wordt gevraagd. Het is een open gemeenschap, we mochten meedoen aan de vespers die speciaal voor ons in het Nederlands wordt gebeden. Iedereen probeert ook Nederlands met ons te spreken, hoewel de Vlaamse broeders en zusters de anderen Vlaams leren in plaats van Nederlands. J

De vespers worden vandaag behoorlijk veel vroeger gebeden, omdat we op tijd weer in het hotel moeten zijn.

Tot onze verbazing zaten er al een heleboel broeders en zusters in de kapel. Het bleek dat ze waren ingeseind om op tijd in de kapel te zitten in verband met de gasten.

Het voelt als een warm bad en komt gastvrij over. Ze zingen prachtig, de mannenstemmen afgewisseld met de vrouwenstemmen geeft een prachtig koor. Nadien worden we voorgesteld aan de leden van de gemeenschap en speelde een zuster op de harp voor ons. We krijgen een rozenkrans van de paus mee. De paus heeft deze gezegend en de gemeenschap mag deze aan gasten uitreiken. Na een vriendelijk afscheid waarin adressen en e-mail worden uitgewisseld, vertrekken we met een voldaan gevoel naar het hotel. Het was een prachtige ervaring, ook om te zien hoe deze gemeenschap leeft, als een familie en internationaal. We mogen ons betrokken voelen bij deze familie. Zeker omdat Isabelle een zuster van ons allen is geworden.

Dit bericht werd geplaatst in Marieke MJH Drent. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie