Twee kleine stipjes

Een kleine faculteit als de onze, uit een klein landje als het onze, welke net een samenwerking is aangegaan met de Fontys Hogeschool, een nieuwe master is gestart en dit jaar ter gelegenheid van haar vijfjarig bestaan een reis maakt naar het grote Rome, rekent er niet op dat op het moment dat we in de vergaderzaal zitten waar normaal bisschoppen en hooggeplaatste geestelijken besluiten nemen over de toekomst van de kerk, grote lof krijgen van de secretaris van de Congregratie voor de katholieken opvoeding.

 

 

Pater Friedrich Bechina gaf uitvoerig blijk van het feit dat hij enorm goed op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de TST. Niet in 5 of 10 minuten, maar in een gesprek van anderhalf uur werd ons duidelijk gemaakt dat onze ogenschijnlijk onbelangrijke faculteit weldegelijk invloed heeft op de Vaticaanse visie op religieuze educatie. Nederland wordt gezien als testcase voor het omgaan van de kerk met een sterk geseculariseerde samenleving. Niet alleen de manier van educatie, maar ook de manier waarop de faculteit binnen de samenleving haar plaats heeft, wordt met veel interesse gevolgd en gestimuleerd.

Deze ervaring doet ons als studenten van de TST en FHTL inzien dat we, ondanks dat we twee kleine stipjes in Tilburg en Utrecht zijn op de landkaart van de wereldkerk, van groot belang zijn en we zeker moeten doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen.

Dit bericht werd geplaatst in Floris JT Verhagen, Kees von Harenberg. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie