Woord van de decaan

Adelbert Denaux, decaan

De Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg (Tilburg School of Catholic Theology) bestaat vijf jaar en heeft intussen een definitieve erkenning gekregen van de Congregatie van Katholieke Opvoeding te Rome. We willen dit heuglijke feit niet zo maar laten voorbij gaan. Naar aanleiding van dit eerste lustrum trekken we met een aanzienlijke delegatie van studenten, docenten en ondersteunend personeel naar Rome.

Pelgrimstocht

Naar Rome reizen is tegelijk een pelgrimstocht ondernemen naar de stad waar Petrus en Paulus hun geloofsgetuigenis hebben afgelegd, een bezoek afleggen aan het hart van de wereldwijde Rooms-katholieke Kerk, aan een aantal dicasteries,  op audiëntie gaan bij de bisschop van Rome, paus Benedictus XVI,  en kennis maken met meer dan 2000 jaar geschiedenis van de Romeinse oudheid tot en met het moderne Rome van de eenentwintigste eeuw.

We treden uit onze eigen nationale grenzen en we dompelen ons onder in een buitengewoon boeiende religieuze, culturele en universele traditie. En we doen dit niet in ons eentje, maar samen, als leden van een jonge en vitale Faculteit Theologie, en verbonden met de vele theologische instellingen over de hele wereld, die proberen die grote traditie tellens weer te vertalen naar de mens van vandaag.

Dit bericht werd geplaatst in Adelbert Denaux en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Woord van de decaan

  1. Laura de Vries zegt:

    Over een week zijn we er! Nog druk bezig met de presentaties, medestudenten? Of al je mooie stropdassen/jurken/hakken aan het sorteren? 😉

Plaats een reactie