“Beeeenedictus, School of Theology!!!”

UPDATE! Op de site van het Vaticaan is de audiëntie van de paus terug te zien. Op 53 minuten is de groet aan onze groep te horen.

Zo ben je nog nooit in Rome geweest, de stad van de eerste paus, en zo krijg je op één dag zowel het graf van Petrus te zien als als de huidige paus! Dat is wat mij vandaag overkwam. Deze ervaringen waren erg indrukwekkend.

Om 9:00 uur liepen we met de hele groep naar het Sint Pietersplein. De avond ervoor was de hulpbisschop van Roermond, Everard de Jong, gearriveerd. Hij zou vandaag een bijzondere rol bij de audiëntie vervullen. Maar niet alleen hij, de hele groep kreeg een bijzondere plaats – letterlijk! We mochten langs de vele rijen stoelen lopen en kregen een plaats vlak voor het podium toebedeeld, waardoor we uitkeken op het plein in plaats van op de Sint Pieter! We zaten daar met een aantal andere groepen, afkomstig uit de hele wereld. Na ongeveer een uur, anderhalf uur wachten kwam daar dan eindelijk de paus aan in zijn pausmobiel die, nadat hij een rondje over het plein had gemaakt, plaatsnam in zijn stoel.

Daar kregen we een groot besef van de universaliteit van de katholieke kerk: het Onze Vader werd door iedereen in het Latijn gebeden. Vervolgens werd een passage uit het evangelie volgens Lukas in zowel het Engels, Duits, Spaans, Italiaans en het Pools voorgelezen, zodat er voor vrijwel iedereen een taal was die hier toegang tot bood.

Daarna was het tijd om lijsten voor te lezen van groepen die vandaag aanwezig waren, waaronder onze Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg! Natuurlijk wilden we ook laten horen dat we er waren, waardoor we al ruim van tevoren een yell hadden bedacht: “Benedictus, School of Theology!”. Luidkeels riepen we dit twee keer.

Adelbert, Ada en de hulpbisschop mochten aan het eind van de audiëntie persoonlijk naar de paus, een eer voor onze faculteit en veelvuldig vastgelegd op de camera!

Dit bericht werd geplaatst in Bernice Brijan en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op “Beeeenedictus, School of Theology!!!”

  1. Volgens mij staat Paul van Geest er ook bij!

Plaats een reactie